Scroller's Quote

"its ME... and only ME... coz the rest is HISTORY..." -peace-

Isnin, 8 September 2008

Bloggers MENIPU Atau TERSALAH TAFSIR ???

Anwar sudah berterus terang tentang jumlah sebenar ahli parlimen Barisan Nasional yang didakwa akan dinobatkan sebagai KATAK-KATAK TERHORMAT (sila klik).

Berapa? 32 orang semuanya, katanya...

Siapa? Beliau kata penat nak sebut nama satu-satu...

Bila? Menjelang 16 September jawabnya...

Di mana? Sudah tentulah di Malaysia... Dan mungkin ada yang umum dari luar negara... Yang tu, tak pasti...

Bagaimana? ...Entah, aku tak jumpa jawapannya...

Ada juga yang membuat spekulasi menarik berkenaan aktiviti melompat nih. Mereka dengan kreatifnya mengaitkan nama Tan Sri Muhyiddin Yasin dengan 32 orang tersebut. Kata mereka, beliau lah yang akan mengetuai rombongan 32 orang itu.

Namun yang demikian, terdapat satu lagi berita yang boleh dikatakan bercanggah dengan idea tu. Terdapat pula laporan berkenaan Tan Sri Muhyiddin yang telah berjaya memujuk Tun Mahathir untuk kembali semula ke dalam "PEKEMBAR" @ UMNO. Kedua-dua mereka dikatakan akan membantu Ku Li dalam usaha merampas takhta Presiden "PEKEMBAR" @ UMNO daripada Abdullah pada Disember nih.

Idea ini dikuatkan pula dengan peristiwa Makan Malam Bersama antara Tun Mahathir, Ku Li serta Yang DiPertuan Agong Tuanku Mizan semalam.

Daripada cakap-cakap serta idea-idea di atas, kebenaran sangat tidak jelas. Yang jelasnya ialah, ada di antara mereka yang MENIPU ataupun TERSALAH TAFSIR.

WaLlahualam...

p/s : tunggu dan lihat...

3 ulasan:

Aboo berkata...

Bro...

Gua tunggu je 16/9 nihhh!Jadi...jadi, tak jadi...tak jadi...

Jadi pun takpe...tak jadi pun takpe...Huhu!

Apakan daya,gua terberanak kat M'sia...terima aje lah apa aje yg ada...huhuhu!







Roger!
Jauh skit 'roger' ari nihh...

adam06 berkata...

isk takut dengar ulasan politik sang arjuna nih....laksamana pandai gak u cari bahan cerita, macam dari bilik berita tv3 ..hehhehe chayoooo

regards,
www.rosyanti.blogspot.com
www.loadpoint.blogspot.com

kuchalana berkata...

biasa la bro..

speculatif dimana2..

golongan 1 (xleh trima)
klu pi ke blog pro pekembar.. mcm2 ckp2 kosong pasal date tu.. ramai xleh nak trima hakikat ni.. tapi klu betol2 jadi mau muntah darah org2 yg duk ckp mcm bagus ni..

golongan 2 (giler2 percaya)
yg ni bila kuar satu statement dari PR ja.. terus jadi smangat lain macam walaupon kdg2 citer tu xbtol.. kene lak ada org provoke dari BN.. dah jadi gaduh.. jgn taksub sgt..

golongan 3 (atas pagar)
tunggu dan lihat.. berfikir dan berbincang dari sudut logik dan mantik.. yg pasti melihat tentang masa depan negara ini dan hak pembayar cukai..

jadi kita berada dimana.. actually ramai yg nak jadi hero skang ni.. takut2 jadi hero lain ja.. mcm kes kat penang tu.. saja kasi panas.. tiup2 la isu perkauman.. mmg depa saja nak cari pasal kot..

Meniti Titian Usang

MY LATEST ARTICLE !!!

Puncakmaya * The House of Balance Living

Terkini Dari Sidang Parlimen MAYA

Itu Ini Begitu Begini Nur Aflah

Macam-Macam Isham Tukar Tiub

Dari Seorang Tukang Tarik Beca

Ceritera Husin Lempoyang

Jom Lepak Jap !!!

Serpihan Daulah SULU

Site's Museum